Wat kan ik verwachten?

Beenvaatjes verwijderen.


 Op professionele wijze je beenvaatjes laten laseren?

Ben ik geschikt?

Iedereen boven de 18 jaar kan worden behandeld. Het behandelen in  van welke vorm ook voeren wij niet uit als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Ben je erg gebruind door de zon, dan raden wij aan om te wachten met de behandeling (om te voorkomen dat er pigmentverschuivingen ontstaan.

Welke soort vaatjes ?

Beenvaatjes zijn adertjes die zichtbaar worden als gevolg van vaatwand verslapping. Ze kenmerken zich door te verschijnen als blauwe en rode vaatjes net onder de huid.
Deze vorm noemen we ook spataders en zijn vaak te vinden op de bovenbenen, knieholtes en rondom enkels/kuiten. De opvallende en veelal storende beenvaatjes / spataders kunnen ontstaan door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep waardoor veel druk uitgeoefend wordt op het vaten systeem.

Beenvaatjes geven veelal geen medische klachten maar kunnen wel cosmetisch storend zijn. De ontsierende rode of blauwe haarvaatjes worden ook wel berkentakjes genoemd. Wij behandelen deze vaatjes met de ND swiched Yag laser deze laser is gecertificeerd en werkt zeer nauwkeurig.

Voor en nazorg beenvaten

De behandeling kan niet worden uitgevoerd als u (zon)gebruind bent. We adviseren daarom om tot vier weken voor, tijdens het traject en 4 weken na de laatste behandeling om zon en zonnebank te vermijden. Na de behandeling zal het behandelde gebied warm aanvoelen. Het is mogelijk dat er kleine korstjes op de behandelde plek komen, laat deze er vanzelf afvallen en pulk er niet aan. Om een behandeling beenvaten verwijderen optimaal te laten verlopen is het aan te raden om vooraf op een aantal dingen te letten. Het is belangrijk om op de dag van de behandeling tot een week na de behandeling:

  • geen alcohol te drinken
  • niet uw huid te scrubben
  • niet te sporten
  • geen zware inspanningen leveren
  • niet naar de sauna te gaan
  • Geef het lichaam even rust zodat de vaatjes goed opgeruimd kunnen worden.

 

Adviesgesprek

Voordat er een behandeling kan plaatsvinden, willen wij u graag even zien. Samen zullen we dan de behandeling doornemen dit voorkomt onduidelijkheden. Ook behandelen wij alleen als het toestemmingsformulier is ingevuld.

Waarom een toestemmingsformulier?

Sinds 1995 is de wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) van kracht. Uitgangspunt is dat de arts de consument die informatie geeft die nodig is om zelf op een verantwoorde manier beslissingen te kunnen nemen over de eigen gezondheid. Dit betekent dat de arts de consument duidelijk moet informeren over de aard en het doel van het onderzoek of de behandeling, de risico’s en de eventuele alternatieven. Voor iedere geneeskundige behandeling is toestemming van de patiënt vereist. Zonder deze toestemming (informed consent) kan de hulpverlener geen behandeling starten of voortzetten.

 

Impressie van onze behandelingen